4 Majlis pada Musim Cuti Sekolah

Salam readers!! terasa agak lama x update blog ni...maklumla minggu lps sibuk dgn cuti sekolah..
so ramai yg ambil kesempatan untuk bernikah..
tak terlepas juga bagi keluarga ku..
pada 23hb Mac 2013 majlis perkahwinan sepupu suami ku di Indera Sempurna Kuantan..
Pada sebelam malam pula,ada perlawanan futsal untuk Mokzie FC..Kemenangan berpihak pada keluarga kami.
Pada 24hb Mac 2013,jam 10.00 pagi,majlis pernikahan diantara Jamilah dan Azmi di surau permatang badak..dengan sekali lafaz,sahla mereka sebagai suami isteri..
Pada jam 12 ptg majlis persandingan diantara Jamilah Dan Azmi di teratak Mokzie dan disertai dengan majlis khatam al-quran dan marhaban.
Pada 28hb Mac 2013 majlis sambut menantu di Bachok Kelantan..Kami bertolak pada 27 Mac 2013 jam 8pagi dan tiba di bachok jam 3 ptg..kami menetap di Jamal Homestay..
first time aku menjejakkan kaki ke negeri Kelantan..walaupun bahang keletihan masih terase,tapi aku gembira dengan perjalanan kami.
Pada sebelah malam kami sempat bershoping di wakaf Che Yeh..tempatnya sangat luas,dan barang murah..
aku cuma mencuci mata sebab tersangat letih dan bukan dalam mood shopping..
Pada keesokan harinya ,29Mac 2013 jam 10pagi,kami sekeluarga berangkat ke Perak..kami melalui jalan banjaran titiwangsa..perjalanan mengambil masa selama 6 jam..
kami disambut dengan meriah di Kamunting ,taiping,Perak..
pada sebelah malam majlis berendoi dan Aqiqah untuk anak ku Fasihah dan disertai dengan marhaban..
kami dihidangkan dengan juadah sup tulang..
Keesokan harinya,30 Mac 2013 pada jam 11 pagi,bacaan tahlil diadakan di teratak pakcik ku..majlis sgt meriah dan diadakan secara besar-besaran..majlis tamat pada jam 4 ptg..
Kami bertolak pulang ke Kuantan pada jam 2ptg dan tiba di kuantan pada jam 9mlm..
di bawah ni gambar nakal Haziq bersama anak ku Fasihah









6 comments:

  1. wah seronok dan meriahnya...tumpang gembira tengok... terasa keseronokkannya...

    ReplyDelete
  2. meriahnyer....
    jemput join segmen kathy
    http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/04/1st-segmen-selamat-hari-lahir-by-kathy.html

    ReplyDelete
  3. Musim orang kenduri bila cuti sekolah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg...kite yg bukan bdk sekolah ni terpaksa ponteng kuliah..hukhuk

      Delete