Ubat Nyamuk Memang Wangi Baunya

Salam Readers!!   

      Disini, aku nak mengomel tentang ubat nyamuk. Boleh tak? Mesti la boleh kan, sebab ni adalah salah satu benda penting yang mesti ada kat kampung halaman aku dan jugak rumah sewa aku. Sebab aku ni sangat la alergik  nyamuk ! Diorang menyerang aku tanpa segan silu dan meratah aku hidup hidup ! nak-nak kat anak aku..bukan main lagi dia hisap darah budak kecik tu..

Dekat rumah sewa , aku dah guna ubat nyamuk dekat bilik ku sendiri sebab nyamuk sgt berleluasa time hujan ni..aku akan check di seluruh umahku supaya tiada jentik-jentik..so aku memilih ubat nyamuk elektrik..
senang dan praktikal..cuma tukar setiap hari..kalo guna jenis asap x seswai coz aku ada anak kecil..

Hmm.. Aku jugak suka bau ubat nyamuk tu..wangi jer..korang nak tau tak, antara ubat nyamuk yang spray tu dengan yang bakar tu kan, ubat nyamuk spray tu lagi berbahaya pada kesihatan taw !.kat umah aku ni nyamuk lebih banyak waktu siang berbanding malam..so aku pasang siang dan malam..tak sanggup tengok anak aku dijamah oleh nyamuk..

Namun, aku cuma tertanya-tanya yang nyamuk  bukan kita nak bunuh ke..hai, kalau dah macam 2 kenapa kita nak bagi ubat pula. Ubat kan untuk kesihatan.. Maka dengan pemberian ubat ni bukan boleh membunuh sebaliknya membantu nyamuk untuk terus hidup subur. So, lepas ni kita kena tukar ayat la. Kena pakai racun nyamuk ke, pembunuh nyamuk ke. Tapi kalau tak berani nak guna ubat nyamuk, bakar jela.
say no to Ubat Nyamuk BUT say yes to Racun Nyamuk!!!

Tapi yang pelik tetapi benar someone yang dikenali dengan nama Abdillah Syarif mempunyai satu tabiat yang sangat pelik. Dirinya dikatakan amat gemar memakan ubat nyamuk. 
aduhai!!! byk lagi bende leh mkn..ok cukup untuk entry tentang racun nyamuk..

     

No comments:

Post a Comment