Saya Suka Megi

Salam Pembaca Blog Sekalian!!!
Korang suka makan megi tak? aku suka!~ Tapi aku tak suka megi yang dicurahkan dengan air panas!~ aku suka maggi yang dimasak atas dapur gas...  Lagi terasa nikmat kesedapannya kalau masak atas dapur gas sebab aku suka megi yang kembang... Kalau setakat curah air panas tu, errr, macam tak lalu nak makanlah... Sebab tu aku kurang meminati maggi in cup...

Tapi bila kat hostel,aku ngap jer...coz lapar dan murah..bese bila dah malam-malam tapi still lagi study,perut aku akan berkeroncong dengan dasyatnya..aku pon tak tahu knp pilih megi?? sedangkan biskut chipsmore,tiger,oreo berlambak dalam loker...tapi yg ada dalam kepala otak ialah megi...

Korang suka perisa apa? My favourite adalah curry flavour... Perisa lain, aku tolak ke tepi... Tak suka... Walaupun tomyam adalah makanan favourite aku, tapi megi perisa tomyam bukanlah favourite aku... Harap maklum, ye...tapi kalo dapat perisa ayam lagi sedap..nyum...nyum

Kalau korang masak maggi, korang suka biarkan kosong atau dihias dengan ber-macam2 jenis telur (telur ayam + telur itik + telur masin + telur puyuh) ? Ataupunkorang suka letak pelbagai jenis sayur macam sawi, lada merah, cili api, tomato dll? aku lebih suka maggi yang berwarna-warni... Means, diletak dengan ber-macam2 bahan makanan untuk menyedapkannya...memang kaw lah..

Makan megi sokmo, tak elok untuk kesihatan.! Boleh menyebabkan kepala botak, sakit buah pinggang dan bla bla. tapi apa boleh buat itulah makanan ruji bila duk hostel kan kan? Antara alasan kenapa student suka makan megi:
1. Malas la nak pergi beli makanan kat cafe.
2. Tengah pokai. (padahal kalo shopping, x ingat dunia)

Megi makanan paling pantas dan cepat untuk dimasak tapi hati-hati, kalo makan megi secara tak terkawal boleh bawak padah taw. megi ni boleh matikan sel, aku buat tak tau je. Korang tak belajar bio eh? Sel mati boleh ganti dengan baru. Ya dak? Tapi satu hari tu, member aku kata dia boleh bunuh sel telur perempuan. Ovum la tu kan. Mati ah camtu ! Huhu. Ovum perempuan ni jumlah dia tetap untuk semua perempuan. Ada berapa ratus je start dia mula mai period. Kalau kerap makan megi, makin banyak la ovum mati kan. So, silap-silap tarikh, tak boleh mengandung. Sapa susah. Suami korang jugak..Lagi pun, makan megi ni boleh buat jadi gemuk. Sebab dia ada lemak tepu. 

Megi ni memang sedap tapi jgnla makan terlalu kerap kerana ia berisiko mendapat penyakit...
sebab tu org tua-tua x heran dengan megi..tapi kita..melompat-lompat dapat megi termasuk aku...
tibe-tibe terpikir,kan sedap sekali sekale mkn megi goreng...



5 comments:

  1. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete