Blogwalking yang berkesan

hai adik-adik,rakan-rakan bloggers sekalian..malam ni aku nak update tentang blogwalking..
tahu tak apa makna blogwalking (BW)  tu?
Ia bermaksud jalan-jalan cuci mata kat blog org lain ataupon usha la kan..
aku mmg gila BW sebab nak dapatkan idea-idea kreatif,followers n macam-macam lagi..
tapi aku rasa tak ramai yang dapat BW dengan cara berkesan tapi sekadar melepaskan batuk di tangga jer..
so jom review cara aku blogwalking..yang tak setuju,jgn ikut..

1)shoutbox or cbox
ha,yg ni WAJIB ada ok..jgn nak jadi blogger yg sombong..juz nak org je follow blog dia,tapi dia hampeh wat x endah je dgn korg..
pastu ayat tu cube ikhlas sikit..jgnla sekadar tulis 'BW'..Tapi aku suka tulis aku follower yg keberapa utk blog korang..baru nmpk aku betul2 follow blog korang..hehe
n then jgnla ltk link-link nth ape2..korg mmg suka dimaki hamun ker..kalo 100 org ckp korang bodoh,mmg jadi bodoh betul2 la jawabnya..
tulisan kat shoutbox biarla jelas dan besar..please jgn menyusahkan kami untuk BW.

2)komen
kalo rajin komenla,yg penting aku memang akan reply komen-komen u olls..
jgnla nk letak word verification lak..
adoi,aku mmg lemah bab-bab mengenal huruf..hehe
entry pulak biarla berpatutan jgnla citer tntg korang putusla apa la..
kami pon tak tahu nak komen aper kalo u olls citer macam tu..
tulisan entry pon kene jelas senang kami nak baca dan semangatnya nak komen..

3)Group blogger dalam facebook
ok cepat-cepat join group dalam fb ni.tapi ni yg aku tahu jela ek

4)button follow
ha yg ni penting jugak,tapi almost mmg ade la kan..seme nak org follow blog dia,tapi dia 'ada aku kesah??'..
hehe..blog jgn berat sgt wei!!!tenet ramai yg semput..korg xpela guna 100mb..
update blog tu at least 2 entry seminggu..kalo buntu sgt,joinla segmen-segmen tu..

ha!!! itu je kot..bagi aku jela..korang cmne lak?? komen sikit!!!






19 comments:

  1. hahaha ! hampir same tapi CP sukerr subcribe entry orang nih , hehehe ~ then BW dari inbox emel ...

    ReplyDelete
  2. jom masuk group APAKAH best ~

    wawa ingat wawa nak buang chatbox kat blog wawa lah .. :p

    ReplyDelete
  3. yup! tudia tips blogwalking yang berkesan...
    sejak akhir2 ni kak ruha selalu blogwalking tinggal komen aje...
    sebab ade certain shoutbox tak berfungsi pun.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Fie takde cbox pun, tapi setiap kali orang visit fie, fie akan visit balik.

    ReplyDelete
  5. wow...best tips ni...selama ni BW buat sesuka hati jer...tq ira 4 d tips...

    ReplyDelete