anda pentingkan kualiti atau kuantiti?

salam readers!! so arini aku nak update la kan pasal kualiti vs kuantiti?? yang mana korang pentingkn?
ni pendapat aku la kan terdapat dalam pelbagai situasi membeli belah yg mana kualiti dan kuantiti diambil kira..
1)tudung
bagi aku,yg murah je pon ok.cantik jgk..jgnla beli yg nipis,ade je yg fabrik tebal tapi murah..so apa lagi bolehla beli dgn harga borong..so dalam kes beli tudung ni,juz grab yg murah dan beli byk2 wat koleksi mcm aku..xpayhla nak ber ariyani sgt..setakat nak p kls,g psar..len r u olls dah keje so ign nikmati duit kerja anda.
yg penting tutup aurat
2)make up
yg ni komfem kualiti beb..bahaya la pakai produk murah yg jual kat pasar2 tu..kang teruk kulit kurang..tak salah berbelanja lebih utk manjakan diri anda..tapi ada jgk produk mahal tapi tak bgus..so belilah sekadar mampu yg diiklanlan dalam tv..jgn terpengaruh dgn iklan d internet..bahaya woo..testimoni tu kan korang penah ke face to face dn bercakap..x pnh kan?? so it is very danger...!!!

3)aksesori
ala yg ni cikai2 pon xpe..xde nye org nak tye..org tgk je..yg handmade lg bgus..jimat dan cantik..so bolehla beli byk2..murah pon xpe..
4)pakaian
yg ni depends..sedap mata memandang,selesa dipakai..grab jer!!!tak semestinya murah tak cantik..ade je yg cun..

5)kasut/sandal
pilihla kualiti yer..sebab nak pakai lama..kang beli yg murah,xpasal-pasal balik umah dah koyak..menyesal x sudah..

so,thats all pendapat aku dalam tajuk kualiti or kuantiti dalam bershopping!!!

2 comments:

  1. sangat setuju ngan entri ni..kualiti or kuantiti?? depends...hehe

    ReplyDelete