tumbuk SAMBAL BELACAN mmg kaw

hai readers
ha...sape x mkn bende alah ni..
mat saleh pon mkn lah beb..
jgn nk belagak sgt ok
x sambal belacan,pasti budu pilihan korg..hehe
korg nak tahu x
time solo dulu,bile mak suruh tumbuk lada
pasti ak awal2 geleng kepala
sbb x thn dengan mata pedih dan panas..
tp bile dah kawen
kene la wat..sob..sob..
mate ak bgaikan nak tercabut dgn pedih nyer..
tangan dan kaki kemerah-merahan akibat kepanasan cili
dan kepedihan cili..
ak menggelepar sorg2..
pastu mandi x ok jgk..
google kat tenet suh basuh dgn air garam
pon xjd jgk..
ak jd x tentu arah..
panas sgt2 kulit aku ni..
isilak ubat gg
petua mane tah ak amek isi ubat gg ni..
tp ak wat jgk..
pon x jln..
las2 ak bukak peti ais
ltk tgn kat freezer..
perghhh!!!! lega betul rasenyer..
pastu ak kuarkan tgn,die pns blik..
las2 ak letak je tgn dlm freezer..
alhamdullilah mmg berkurangan
pergh!!! jd jgk petua aku ni..
hehe
selamat mencuba ye  

10 comments:

  1. Farisha makan!! sedap dan penas berapi!!hihi

    ReplyDelete
  2. Saya sangat2 suka sambal belacan ni. hehe. Saya tak pernah makan budu lagi :)

    ReplyDelete
  3. perghhh mmg berapi sedap. :) menjilat jari hee

    ReplyDelete
  4. tgk pic je dah telan air liur ni...

    ReplyDelete
  5. suka makan..tp tak berapa reti buat pun..haha
    jemput join ga akak
    http://www.akmarwati.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.html

    ReplyDelete
  6. Yummy !! :D tapi kn kalau tgn dh panas tkena cili lau letak dkt freezer lagi bertambah panas rasenye,sebab kite pon penah buat !! :D hehe

    ReplyDelete
  7. i budu tak makan, sambal belacan pun tak makan. bukan berlagak. tapi memang tak lalu. heee

    ReplyDelete
  8. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
    di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

    ReplyDelete