AISKRIM ttp menjadi PILIHAN HATIku

salam readers!!!
nak update yg terbaru ni..nk citer pasal eskrem yum yum..
aiskrim ni kan adalah makanan kanak2..namun begitu ramai yg x tahu siapa yg mula2 membuat aiskrim. sebenarnya org yg mula2 buat aiskrim ialah seorg lelaki Perancis bernama GERALD TISSAIN dlm thn 1620. selepas penemuan tersebut,maka lahirlah pelbagai jenis aiskrim yg cukup melazatkan hingga hari ini..
ehem,dari dulu sampai sekarang ak still suke aiskrim ni..namenye eskrem pop.harge nye tetap seposen sejak dari dulu..tp ak tgk mak ak beli berpaket2 utk adik aku kat umah..kirenye lagi jimat kalo beli berpaket2 kan..
tp kadang2 ati ni,nak jgk mkn eskrem vanilla tu sbb dr dulu lg mesti beli..nak2 time panas2 ni..mmg sdp sgt..
eskrem pilihan hati selaen pop ialah cornetto la kan..always love it..
mcm2 perisa tapi cepat dahaga bile mkn cornetto ni kan...
tp kecik2 dulu,mak jual aiskrim buatan malaysia tau..ade oren,milo,jagung n bandung..kdg2 x sempat nak jual,kami adik beradik habeskan dulu..
tp ak ade aiskrim ni still lg ade n dipopularkan di rumah2 shj..
hehe,dahaga la plk bile tgk eskrem2 ni..kalo sejuk mmg sedap..
 it!!!

5 comments:

  1. percayakah anda zera ta makan aiskrik kerana, gigi sensatif. haih. rugi kan? :)

    ReplyDelete
  2. sedap nyaa kalo time2 cmni mkn aeskrem .. hehe
    ehh yg wrna biru tuhh perase apee ehh ??

    ReplyDelete
  3. Ais krim pop tuu tk elok mkn bnyk tauu. Dulu jiran sakit cancer smpai tk boleh mkn benda selain roti :(

    ReplyDelete