AKU PREGNANT !!!!


pic credit to apit

tut...tut....pttla rase x sht bdn je semenjak 2 menjak ni ..konon nk wat bodo je kan..tp bile dah lalu dpn farmasi,ak suruh husband ak beli pregnancy test..die mcm pelik jer..pg esoknye  ak cek...resultnye: taraaa!!!!
dahla,paham2 sendiri la yer...hehe...utk lebih confirmation,ak g klinik dgn husband..after urine test,ak disahkan mengandung...kat situ jgk ak ase nk pengsan!!!
tersgt gembira!! ak jd mama muda yup...
pasni mcm2 la pengalaman idup aku!!!
esoknye,ak dgn husband g klinik dkt dgn kawasan umah kami utk wat buku pink ..
macam2 nurse terangkan from A to Z. puas hati aku. hehe. semua dia check, amik darah sikit, breast pun dia pegang nak tengok boleh tak untuk penyusuan baby.. huhu malu :P
 ni ha buku pink tu. Banyak giler nurse bagi ubat. 

Dah siap buku, nurse suruh ke klinik kesihatan , kat sana kena jumpa doctor, amik darah lagi, scan segala... 
Sampai2 je kena daftar, then terus p kat tempat amik darah, huwaaaa... dalam hati berdebar kemain, jarum tu panjang giler kot, first time aku nak derma darah ni, banyak giler nurse tu amik darah akuu, berdenyut2 sakit... nak menangis je rasa, cengeng betul. Aku dengar mak cakap kat abah, tu la tak menyempat2 nak buat buku, kan dah kena amik darah, 3 bulan nanti baru buat buku, nanti tiap2 bulan check up, dorang amik darah setabung. Tetiba rasa nak kecik hati, entah la kenape sensitif kemain sekarang, aku nak yang terbaik je untuk baby.. 
Dah amik darah, p kat lab, dorang nak test positif hiv ke tak kot. pastu jumpa doc.doc tu baek,ramah sgt..die tye tntg pelajaran ak cmne time hamil ni..hehe...ak jus senyum jela .. wuwuwu... pastu doc tu scan kat perut ak ..
mengalir jgk air mata ak ni tgk ank ak ade dlm perut aku..
Dah jumpa doc, p check gigi pulak, doc perempuan. tunggu lagi setengah jam kat sini. Dah siap semua sekali dalam pukul 4pm baru balik. hui lama sungguh laaa~~
pasni ak kene byk minum susu utk tumbesaran babyku,,,mujurla ak penggemar susu..hehe







19 comments:

  1. wahhhh tahniah dek ira...jage baby elok2 take care of urself.. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah..bakal jadi ibu hehehe

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. selamat menjaga diri dgn baik mama muda! :)

    ReplyDelete
  4. diera pun nak ucap tahniah ugak. nanti bila da dapt bby, sila post gambar bby byk2 =) diera suka tengok baby.hikhikhik diera singgah sini. nanti singgah belog diera pulak tau. =) diera baru lagi. http://dieranadieraulalaaa.blogspot.com/
    trima kaseh.

    ReplyDelete
  5. tahniah bakal jadi mama.. mesti happy kan!

    ReplyDelete
  6. tahniah..mesti tak percaya dah ada benda bernyawa dlam perut kan..
    nanti bila baby dah gerak..lagi xcited...
    amalkan minum susu..akak dulu suka minum susu duch lady tue..yang full krim nya..
    lahir jer budak....putih gebu..huhuhu..ibu abah dia gelap..anak yang putih...jaga diri k...

    ReplyDelete
  7. thanks cinta 4 ur tips:)
    welcome miss pot pet:p

    ReplyDelete
  8. tahniah akak...jaga diri baek2 tau :)
    feel free to visit here http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/03/all-best-for-me.html

    ReplyDelete
  9. wahhh...hihiihihihi...
    tahniah...moga dpt bby comel...huhu...

    ReplyDelete
  10. tahniah ye... jaga diri baik2 tau, jgn stress... (walaupun x dak pengalaman sendiri tapi tau la ckt2...)
    apa pun thanks sb visit blog wani :)

    ReplyDelete
  11. wahh..tahniah..so sweet...sukenye la bace..hehe..

    ReplyDelete
  12. congrats..best plak dgr..jage kesihatan baik2 ye..:)

    ReplyDelete
  13. congrate iera.
    jge diri elok2x ea.
    best nye kn da pegnant
    bile la cik ai nk ke alam itu
    hik3x
    kwen pon x ag da berangan ke alam itu =)

    ReplyDelete